Премиерът Николай Денков отправи покана към протестиращите миньори и енергетици. Той

...
Премиерът Николай Денков отправи покана към протестиращите миньори и енергетици. Той
Коментари Харесай

Денков кани енергетици и миньори на среща в Раднево

Премиерът Николай Денков насочи покана към протестиращите миньори и енергетици . Той е изпратил писмо покана до над 30 организации представители на протестиращите, с предложение за среща в административната постройка на постройка на „ Мини-Марица Изток “ ЕАД в Раднево.

Снимка: bTV

Властта отговори на рецензиите, че не е срещнала недоволните с териториалните проекти. От държавното управление оповестиха, че още на 2 август проектите са били оповестени за публично разискване на страницата на Министерството на енергетиката.

Недоволните сложиха 6 претенции и желаеха среща с всички партии в Народно събрание

Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов подлага на критика метода, по който държавното управление приказва с протестиращите.

„ Ако бях министър председател, нямаше въобще да го докараме до тук. Вчера гледах едно изявление на господин Василев - в случай че някой ги поучава по този начин да споделят с ядосана общественост, не е вярно “, каза  Борисов.

Очаква се през днешния ден енергетиците да се срещнат с премиера Николай Денков

„ Проблемът е, че има една група политици, Видя се, че не дребна част от хората, които подстрекават митингите са с ясни политически упоритости - дали водачи на листи, дали политически водачи, които ги лъжат, че това което е било до в този момент, може да продължи “, сподели финансовият министър Асен Василев в предаването „ 120 минути “.

Опозицията пък нападна Борисов:

„ Малко правейки се на умряла лисица, дава препоръки и подлага на критика ПП-ДБ, само че дано не забравяме, че казусът стартира от неговото ръководство и че сега ГЕРБ държат ключа за решаването на тази рецесия “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Преходът към нисковъглеродни излъчвания не значи затваряне на въглищните централи и прекъсване на работата на мините, сподели Янилин Павлов

Нинова заяви, че Българска социалистическа партия ще изискат изключително съвещание на Народното събрание и че чака ГЕРБ да поддържат предлагането им България да изиска един месец пролонгация от Брюксел.
Колкото до настояването на протестиращите за среща с водачите на парламентарни групи от ПП-ДБ дадоха отговор по този начин.

„ Ако почнат обособени партии да се срещат с протестиращите, това може единствено да политизира митинга по метод, който ще е неефикасен. Всички знаем, че сме в локални избори. Академик Денков подаде своята ръка и както земеделците го направиха, по този начин и те би трябвало да го създадат “, сподели Кирил Петков.

Причината - не тъй като държавното управление, а пазарът постанова ограничавания, добави той

В териториалните проекти се прави разбор на следствията от фрапантното понижаване на парниковите излъчвания с 80 % още през 2030 година Говори се за създаване на зелени източници на сила, за образование и преквалификация на работещите в централите сега. За всяка наранена област Европа ще даде на България съответните средства.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР